Kabeljauw ovenschotel
OverzichtKabeljauw ovenschotel met tomaat en geraspte kaas
Het eerste gerecht dat mijn moeder op kookcursus leerde maken na haar trouwen en nog altijd een groot succes binnen de familie. Heel eenvoudig, maar ik lik mijn vingers er elke keer weer bij af.
Hoofdgerecht, 8 personen, 10 minuten bereidingstijd + 20 minuten baktijd
1 kg kabeljauwfilet
100 gr roomboter
8 tomaten, in kleine stukjes
150 gr jong belegen kaas, geraspt
120 ml witte wijn
peper en zout
Pak een ovenschaal en leg op de bodem een paar plakken boter en leg daar de vis op. Bedek de vis weer met een paar plakken boter en verdeel daarover de stukjes tomaat. Bestrooi met peper en zout. Schenk er een scheutje wijn over en bedek met geraspte kaas.
Zet de overschaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven.
Serveer met gekookte aardappelen (lekker om mee in de jus te dopen) en gewokte spinazie met slagroom.