Gezonde Tortilla Chips met zelfgemaakte Dips
OverzichtGezonde Tortilla Chips met zelfgemaakte dips
Vandaag is het Tortilla Chips Dag, en wat is er nu beter dan zelfgemaakte tortilla chips met frisse, gezonde dips? Deze chips zijn niet alleen superlekker, maar ook gezonder doordat we gebruik maken van verse ingrediënten én de chips maken van groentenwraps in plaats van de traditionele maïstortilla’s. Perfect voor een smakelijke snack, en een gezondere optie voor een borrel of feestje!
Hieronder vind je het recept voor de chips, plus twee heerlijke dips: een romige Guacamole en een frisse tomatensalsa.
Tortilla Chips Recept
Ingrediënten:
- 6 kleine groentenwraps (bijvoorbeeld bieten-, tomaten- of wortelwraps)
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel zeezout
- Handje geraspte kaas (optioneel)
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
2. Stapel de wraps op een snijplank. Gebruik een groot scherp mes of een pizzamolen om de wraps in driehoekige chips te snijden, zoals een taart. Verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat.
3. Smeer de chips aan beide zijden dun in met olijfolie. Strooi de komijn, het chilipoeder en het zeezout erover.
4. Bak de tortilla chips in de oven voor 10 minuten, tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen zodat ze nog knapperiger worden.
5. Optineel: Leg ze op een mooie ovenvaste schaal La Dolce Vita di una Farfalla Maxi en bestrooi ze met een beetje kaas en zet even onder de gril.
Guacamole
Ingrediënten:
- 3 rijpe avocado's
- 1 limoen (sap)
- snuf zout
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel cayennepoeder
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 handje snoeptomaatjes, grof gesneden
- 1 jalapeño (optioneel), fijngesneden
Bereiding:
1. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Doe het avocado-vlees in een ruime kom La Dolce Vita di una Farfalla Fondi .
2. Voeg het limoensap, de kruiden en de knoflook toe. Prak alles met een vork tot een grove textuur
3. Meng het sjalotje, tomaat en eventueel de jalapeño erdoor. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout of limoensap toe voor meer smaak.
4. Serveer direct of dek af met plasticfolie.
Frisse Tomatensalsa
Ingrediënten:
- 3 rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 1 lenteui, fijngehakt
- 1/2 limoen (sap)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 handje basilicum
- 1 handje platte peterselie
- peper en zout
Bereiding:
1. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kommetje La Dolce Vita di una Farfalla Insalatiere Piccole.
2. Voeg de gesneden lenteui, limoensap, olijfolie, zout en kruiden toe. Roer goed door.
3. Roer goed door.
Nu heb je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke, gezonde snack! Geniet van de zelfgemaakte tortilla chips met de verfrissende dips. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie.